116 bekeuringen bij verkeerscontrole in Enschede

Enschede – Op woensdag 12 juli werd door de politie een verkeerscontrole georganiseerd. De controle heeft in heel Enschede plaats gevonden.

De doelstelling van de controle lag bij het verbeteren van de verkeersveiligheid en het zichtbaar aanwezig zijn in de wijken. De focus lag hierbij op overtredingen in het kader van de wegenverkeerswet met als speerpunt “afleiding in het verkeer”. De resultaten van de controle liegen er niet om. In totaal werden er 116 processen-verbaal uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Een overzicht van de meest opvallende overtredingen:

45 x voor het vasthouden van een mobiele telefoon;
27 x voor het niet dragen van de gordel;
12 x voor het niet tonen van een rijbewijs;
6 x overschrijding van de maximale snelheid;
5 x rijden op een niet goed gekeurde elektrische step.

De processen-verbaal voor het overschrijden van de maximale snelheid waren voor snelheden vanaf 20 km/uur te hard. Een (1) bestuurder maakte het erg bond met een overschrijding van 69 km/uur na correctie. Het rijbewijs van de bestuurder is direct ingevorderd.

Een (1) bestuurder van een bromfiets trok onze aandacht omdat hij meerdere keren een wheelie deed en zijn bromfiets niet was voorzien van een kentekenplaat. Zijn bromfiets is in beslaggenomen.

Tevens hielden agenten een (1) persoon aan voor het rijden onder invloed van alcohol.

(foto: 112Twente | News United)