110 bekeuringen bij controles in Enschede, automobilist rijdt 48 km/u te hard in bebouwde kom

Enschede – Maandag 11 oktober 2021 zijn er door wijkteam Zuid in samenwerking met Team Verkeer Enschede de gehele middag en avond op verschillende locaties controles gehouden. De doelstelling van deze controles lagen in het verhogen van de verkeersveiligheid in Enschede Zuid door te controleren op het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer, snelheid en de (fiets)verlichting.

Gedurende de controle zijn er in totaal ruim 140 voertuigen gecontroleerd waarbij er 110 verbalen uitgeschreven zijn. Voor 20 voertuigen is er een melding gedaan naar het RDW omdat de voertuigen niet voldeden aan de gestelde eisen volgens de wetgeving. Deze meldingen, zogenoemde WOK meldingen waren voornamelijk gericht op brommers (blauwe verzekeringsplaat) waarvan de constructiesnelheid boven de wettelijke limiet lag van 25 km/u.

Daarnaast zijn er op meerdere locaties langs de Broekheurne-Ring en de Buurserstraat snelheidsmetingen verricht, waarbij de hoogste uitschieter vandaag lag op 98 km/u waar 50 km/u was toegestaan. Gezien deze resultaten zal er meer gecontroleerd gaan worden de komende weken op het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer en het niet voeren van verlichting op de fiets.

(foto: 112Twente | News United)