VIDEO: Enschede onderdeel van grote Europese verkeerscontrole

Enschede – Vrijdag heeft er in meerdere Europese landen op meerdere plaatsen een grote verkeerscontrole plaatsgevonden. De actie werd gehouden in het kader van Trivium, een Europese samenwerkingsactie.

Bij de controle die zich richtte op mobiel banditisme werkten meerdere diensten samen. Zo waren de Politie, het Grensoverschrijdend Politie Team, de Vreemdelingenpolitie, Koninklijke Marechaussee, de Douane en buitenlandse opsporingsdiensten aanwezig. De Douane maakte gebruik van speurhonden om auto’s te doorzoeken naar verboden middelen.

Met de buitenlandse diensten werd samengewerkt om zo snel informatie uit te kunnen wisselen en te kunnen inspelen op situaties. In de buurt stonden meerdere zogeheten ANPR-scanners opgesteld om kentekens te scannen. Motorrijders namen vervolgens de auto’s mee naar de plaats van de controle.

Tijdens de controle zijn 130 voertuigen gecontroleerd en zijn twee mensen aangehouden. De politie nam daarnaast meerdere goederen in beslag in het kader van de opiumwet en deelde meerdere bekeuringen uit. Een bestuurder moest mee naar het bureau wegens mogelijk rijden onder invloed.

Actie Trivium
TRIVIUM is een actie van de Nederlandse politie, Europol en andere Europese politie-eenheden die gericht is op de aanpak van zogenaamd mobiel banditisme. Met interventies op de verkeersstromen, zowel landelijk als lokaal, worden rondtrekkende criminele groepen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij bestreden. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie.

(foto: News United)
(video: SPS Media)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!