Verscherpte aandacht n.a.v. aanslagen Brussel

Nederland – De politie heeft verscherpte aandacht voor verdachte situaties. Dit in het licht van de aanslagen in Brussel. Het dreigingsniveau in het land blijft ongewijzigd op het op een-na-hoogste niveau: substantieel.

Op de treinstations van de vier grote steden en stations met internationaal treinverkeer is momenteel een verhoogde inzet van de politie. Op de snelwegen van en naar België is extra aandacht voor afwijkende situaties. Agenten die op dergelijke locaties werken, dragen (zware) veiligheidsvesten.

Op verschillende plekken in Nederland staan teams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) paraat. Daarnaast zijn leden van de Bewakingseenheid onder meer ingezet op de stations. Zij houden zich bezig met bewaking en kunnen worden ingezet voor surveillances. Deze politiemedewerkers zijn – evenals leden van de Koninklijke Marechaussee – uitgerust met machinepistolen. De wijkagenten zijn zichtbaar aanwezig in de wijken.

De politie verzoekt het publiek bij incidenten zoveel mogelijk medewerking te verlenen aan de hulpdiensten en gevolg te geven aan de instructies van de politie en andere hulpdiensten.

(bron: politie)
(foto – Station Hengelo: Jack Huijgens | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!