UPDATE: Diverse aanhoudingen na onderzoek, 38-jarige man raakt gewond door schot uit dienstpistool

Woensdag 18 november werden in het kader van een gezamenlijk onderzoek van Duitsland en Nederland naar verdovende middelen diverse aanhoudingen en doorzoekingen verricht.

In Enschede werden een 33- jarige man, een 57-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. Ook zijn op vier plaatsen in Enschede huiszoekingen gedaan. Hierbij werden vuurwapens, verdovende middelen, contant geld en apparatuur voor de verwerking van synthetische drugs in beslag genomen.

Ook in Overdinkel werd huiszoeking gedaan. Hier werden ook verdovende middelen in beslag genomen, apparatuur voor het maken van synthetische drugs en een grote hoeveelheid vuurwerk.

Bij een aanhouding in het kader van dit onderzoek door een arrestatieteam woensdagmiddag in Oldenzaal, raakte een 38-jarige man uit Overdinkel gewond door een schot uit een dienstpistool. De aanhouding vond plaats op een hoek van de Beatrixstraat. De verdachte is in het ziekenhuis aangehouden. De Rijksrecherche doet onderzoek naar dit incident.

Gisteren werden er in Duitsland ook huiszoekingen verricht. Eerder vonden hier al twee aanhoudingen plaats.

(bron:  OM)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!