Politie in Enschede houdt inbreker op heterdaad aan

Eschede – Agenten hielden op woensdag 9 december op de Wilhelminstraat een 39-jarige Enschedeër aan. De man wordt verdacht van een inbraak in een winkel aan De Heurne.

Tussen melding en aanhouding zat minder dan tien minuten doordat agenten snel ter plaatse waren en getuigen direct waardevolle informatie gaven over de dader.

Omstreeks 2.45 uur kreeg de politie een melding dat iemand iets door een ruit had gegooid bij een winkel aan de Heurne. De dader was de winkel ingegaan. Direct gingen een aantal agenten ter plaatse. Andere agenten keken in de omgeving uit naar de dader. Bij de winkel zagen de agenten dat er een fiets door de ruit was gegooid. De dader was gevlucht. Een omwonende gaf waardevolle informatie over de vluchtrichting van de dader. Een andere getuige had een goed signalement. Agenten zagen korte tijd later op de Wilhelminastraat een man lopen die voldeed aan het signalement. De man had een bloedende wond aan zijn hand. Hij werd daarop aangehouden op verdenking van de inbraak. Ook werd vlakbij de man een artikel aangetroffen wat waarschijnlijk uit de winkel afkomstig is.

(bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!