Parkeerterreinen Diekman en Spaansland gedeeltelijk gesloten; veel meldingen overlast jongeren

Enschede – Met ingang van maandag 11 mei worden de parkeerterreinen voor en achter het Diekmanterrein en op het Spaansland gedeeltelijk gesloten. Gemeente Enschede en politie hebben hiertoe besloten na meldingen over jongeren die overlast veroorzaken. Het gaat onder andere om zwerfvuil, geluidsoverlast, gebruik van lachgas en autoraces.

Handhavers en politie hebben al verschillende malen waarschuwingen en boetes uitgedeeld. Het gebied is echter uitgestrekt waardoor het lastig beheersbaar is.

Diekmanterrein
Het gaat om de terreinen voor en achter de Diekmanhal. Beide terreinen worden voor 90% afgesloten. De afzettingen worden met behulp van betonnen barriers uitgevoerd.
Bij de parkeerplaatsen ter hoogte van de tennishal vindt een halve wegafzetting plaats en er geldt een parkeerverbod tussen 20.00 uur en 8.00 uur.

Spaansland
De parkeerplaats bij de autowasserette is door de eigenaar afgesloten. Verder komt er een halve wegafzetting bij het doodlopende stuk aan de oostzijde van de brandweerkazerne. Ook hier geldt een parkeerverbod tussen 20.00 uur en 8.00 uur.

De afsluiting van deze terreinen geldt voor onbepaalde tijd.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!