Vrouw mishandeld bij poging beroving in Enschede, politie zoekt getuigen

Enschede – Een 26-jarige vrouw uit Enschede werd op maandag 30 maart rond middernacht meermaals in het gezicht geslagen, toen een nog onbekende man probeerde om haar op de Mina Krusemanstraat te beroven van haar tas. De politie is naar hem op zoek.

Omstreeks middernacht fietste de vrouw over de Mina Krusemanstraat. Plotseling hoorde ze dat er iemand achter haar fietste. De onbekende fietser haalde haar in en trok aan de tas die aan haar stuur hing. Daardoor kwamen beiden ten val. De vrouw begon luid te gillen. De man sloeg haar vervolgens meermaals in het gezicht, maar de vrouw liet de tas niet los. Hij ging hij er lopend vandoor in de richting van de Haaksbergerstraat.

Signalement
De verdachte is een man tussen de 30 en 50 jaar oud met een getinte huidskleur, donkere ogen en een opvallend grote neus. Hij is ongeveer 1.70m lang en heeft mollig/breed postuur. Hij heeft kort zwart haar en mogelijk een korte getrimde zwarte baard.

De man droeg een zwarte, waarschijnlijk leren, jas met horizontale strepen op de rug. De rode, witte en groene streep vormen de kleuren van de Italiaanse vlag. Verder droeg de man een blauwe spijkerbroek.

Opvallende fiets
De verdachte reed op een damesfiets van het merk Vico. De fiets heeft een zwart mandje voorop en op de bagagedrager zit een rugsteuntje. Ook zaten achterop de fiets twee grote opvallende gele fietstassen met het opschrift “POSTPOINT”

Heeft u iets gezien?
De politie is op zoek naar de onbekende man die deze laffe daad gepleegd heeft. Weet u wie hij is of heeft u andere relevante informatie? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

(bron: politie)
(foto en video: 112Twente | www.112twente.nl)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!