Kind mogelijk seksueel misbruikt in Enschede; politie zoekt specifieke getuigen

Enschede – Politie is op zoek naar specifieke getuigen in het onderzoek naar de kortdurende vermissing van een kind in de wijk Boswinkel Oost.

Het onderzoek naar de vermoedelijke kortdurende vermissing van een kind in de wijk Boswinkel Oost is nog in volle gang. Op 1 juni tussen 14.00 en 16.00 uur raakte daar gedurende een zeer korte tijd een kind vermist. Het kind kwam na korte tijd weer bij de ouders terug.

Er is nog niet exact duidelijk wat er in de periode dat het kind vermist was, is gebeurd. Wel is het mogelijk dat het kind in een auto is gestapt. Ook houdt de politie ernstig rekening met een zedenincident in deze zaak.

Het team dat de zaak onderzoekt heeft ondertussen onder meer een buurtonderzoek gedaan, meerdere mensen gesproken en camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Ook heeft er een uitgebreid forensisch onderzoek plaatsgevonden. Dit heeft helaas nog geen uitsluitsel opgeleverd wat er die middag precies is gebeurd. De politie heeft dan ook nog een aantal vragen.

Vragen
De politie heeft uw hulp nodig en is op zoek naar de volgende mensen die mogelijk iets gezien hebben of mogelijk getuige zijn geweest van het incident:

Een aantal meisjes die die dag in de speeltuin waren. Weet u of er rondom het genoemde tijdstip meisjes in de speeltuin zijn geweest en wie die meisjes waren?
Een wat oudere man en vrouw die op een bankje hebben gezeten. Herkent u zich in deze beschrijving of kent u mensen die hier in de omgeving wel eens op een bankje zitten?
Een man die met zijn hond aan het wandelen was. Het betrof een man met een blanke huidskleur van ongeveer 50 jaar oud. Hij had een hond bij zich en zou een rood petje hebben gedragen. Bent u deze man of kent u een man die aan het signalement voldoet?
Kunt u ons helpen met dit onderzoek, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

(Bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!