Jongetje (5) uit Enschede pakt auto om naar grote broer in buitenland te rijden en botst tegen boom

Enschede – De politie in Enschede kreeg vandaag een melding dat er een auto tegen boom was gereden.

Ter plaatse bleek de bestuurder vijf jaar oud te zijn.

“Het jongetje vertelde dat hij eerst wat foto’s had gezien van iemand in een auto en toen wel had bedacht dat hij dat zelf ook wel kon. De eerstvolgende keer dat hij bij papa in de auto zat, even goed opletten hoe papa dat doet!Iets later, pakt hij thuis stiekem de autosleutels en sprint naar de auto.”

“Instappen, net zoals papa doet, en rijden maar! Een kleine deuk in een auto verderop in de straat tot vervolg, maar verder rijden gaat nog prima. De bocht door, en dan.. BOEM, tot stilstand komen tegen een boom. Omstanders vragen of het wel goed gaat, geen probleem, ik zet hem zelf wel even in de achteruit! En dan… worden je de sleutels afgepakt.”

“Als de politie je vraagt waar je dan naar toe wilde rijden is je antwoord: “Naar mijn grote broer in het buitenland! Ik vind het altijd heel leuk daar en heb hem al een tijdje niet meer gezien!” Nu eerst even 13 jaar wachten, totdat je je rijbewijs hebt en wél mag autorijden”, aldus de politie in Enschede.

(foto: News United)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!