Hoofdverdachte drugshandel Vak P aangehouden

Enschede – De politie heeft woensdag 21 juni een 39-jarige man uit Enschede aangehouden voor drugshandel. De aanhouding volgt op een langlopend onderzoek naar de activiteiten van de man.

De aanhouding is onderdeel van het onderzoek naar de drugshandel in het supportershome van Vak P in de Grolsch Veste. De man uit Enschede wordt gezien als één van de hoofdverdachten in het onderzoek.

Tijdens de politie-inval in het supportershome op 6 april was hij niet aanwezig in het home. Wel deed de politie die avond een doorzoeking in zijn woning. Hierbij werden drugs en geld aangetroffen.

De verdachte was na de inval een tijd naar het buitenland vertrokken waardoor hij niet eerder kon worden aangehouden. Hij werd woensdag in Enschede tijdens een drugsactie aangehouden in de omgeving van zijn woning.

Uit het onderzoek is gebleken dat de man een prominente rol speelde in de drugshandel in en rondom het supportershome. Met deze aanhouding komt het totaal aantal aanhoudingen in het onderzoek op zes personen.

De verdachte wordt vandaag, vrijdag 23 juni, voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!