Grote politiemacht op de been in centrum Enschede, Demonstratie- en manifestatieverbod van kracht

Enschede – Op dit moment is er in het centrum van Enschede veel politie op de been. Er is een demonstratie- en manifestatieverbod van kracht.

Mensen die toch naar de stad komen om te demonstreren zullen worden teruggestuurd. Enschede is aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Locoburgemeester Eelco Eerenberg heeft, in samenspraak met de politie en het openbaar ministerie, besloten de demonstraties van “Fortress Europe”, “No NAZI’s in Enschede” en “Enschede tegen racisme” op zondag 18 juni te verbieden.

Deze organisaties kondigden demonstraties en manifestaties aan rondom het thema vluchtelingen & immigratie.

De locoburgemeester heeft sterke indicaties dat met deze gelijktijdige demonstraties, met een belang en doelstelling die qua inhoudelijke boodschap lijnrecht op elkaar staan, grote verstoringen van de openbare orde te verwachten zijn.

Hierdoor kunnen openbare orde en veiligheid onvoldoende gewaarborgd worden, zowel voor de verwachte deelnemers aan de bijeenkomsten als voor de inwoners van Enschede.

(foto: News United)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!