Gelukte babbeltrucs bij bejaarden in Enschede, politie zoekt getuigen

Enschede – Twee bejaarden deden aangifte van diefstal van hun portemonnee nadat een onbekende man, na een smoes, in hun woning was geweest.

Een 90-jarige vrouw zat op vrijdag 15 mei omstreeks 17.15 uur in haar woning aan de Wooldebrink in Enschede. Zij had de achterdeur van haar woning open en plotseling staat er een onbekende man in haar kamer. Hij vroeg om een vuurtje en toen wilde hij naar het toilet. De vrouw is de man eventjes uit het oog verloren op dat moment. Toen hij weer vertrok miste de vrouw haar portemonnee.

Signalement van de man:
Turks/Marokkaans uiterlijk
Ongeveer 30 jaar
1.70 meter lang
Lichte huidskleur
Fors postuur
Spijkerbroek en kort blauw stoffen jasje

Handen wassen
Ook bij een 81-jarige man kwam op vrijdag 15 mei omstreeks 23.15 uur een onbekende man via de achterdeur bij zijn woning aan de Vastertlanden in Enschede. De man wilde naar binnen omdat zijn hand bloedde en hij dit wilde afspoelen. Na enig aandringen heeft de bewoner de man binnengelaten om zijn handen te reinigen. Toen de man zijn handen schoon had en weer vertrokken was zag de 81-jarige man dat zijn portemonnee met inhoud was gestolen.

Signalement van de man:
licht getint uiterlijk
kort zwart haar
1.80 meter lang
Droeg lichtgrijze joggingpak met sportschoenen
Damesfiets met achterop een bruin kinderzitje

De politie vraagt getuigen die meer weten over deze brutale diefstallen of bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van de woningen van deze bejaarde slachtoffers om contact op te nemen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

(bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!