Drie minderjarige Duitsers aangehouden op CS Enschede voor verdenking diefstal

Enschede – De politie heeft zaterdag 1 februari op het Centraal Station drie minderjarige Duitse jongens aangehouden als verdachten van diefstal uit privéruimtes van winkels.

Zaterdagmiddag rond 13.45 uur wordt via de winkeltelefoon gemeld dat drie knapen betrapt zijn terwijl zijn probeerden de privéruimte te betreden van een zaak aan de Korte Hengelosestraat.

De gealarmeerde agenten stellen een onderzoek in en hieruit blijkt dat de drie, tenminste bij twee zaken goederen uit de privéruimtes hebben ontvreemd. Een alerte winkelier ziet de drie knapen lopen en meldt dit direct via de winkeltelefoon en volgt ze onopvallend. De drie knapen, 13, 15 en 15 uit Dortmund, kunnen op het station op aanwijzing van de winkelier, door de politie worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het Politiearrestanten Centrum in Borne. De ouders van de drie zijn in kennis gesteld.

(bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!

Geef een reactie