Persbericht politie: Politie neemt schietincident Gronau zeer serieus

ENSCHEDE – Zowel de Duitse als de Nederlandse politie nemen het schietincident van woensdagochtend 6 november in Gronau zeer serieus. Er wordt samengewerkt om helder te krijgen wat er precies is gebeurd, wie ervoor verantwoordelijk is en wat het motief is.

De Duitse recherche is een groot onderzoek gestart naar het schietincident, waarbij een 43-jarige inwoner van Gronau gewond raakte. Ondertussen is bekend dat het gaat om een Nederlandse curator die woont in de Duitse grensplaats. De Nederlandse politie helpt de Duitse recherche door mogelijke linken naar Twente te onderzoeken. Er gaat bijvoorbeeld in de media veel informatie rond over de link naar een eerder incident bij een sportschool in Losser. Of die link er is en of er meer betrokkenen zijn, moet blijken uit het onderzoek.

Grote impact
We merken dat dit incident grote impact heeft. Op de samenleving, maar ook op mensen in het gerechtelijk systeem. De politie heeft daar oog voor en neemt indien nodig voorzorgsmaatregelen.

Getuigenoproep
De politie hoopt dat er getuigen zijn die kunnen helpen. Mogelijk hebben mensen informatie over de achtergronden van het incident. Of misschien hebben mensen iets gezien na het incident in Gronau? Melden kan via 0900-8844. Anonien melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

(Bron: politie)
(foto: 112Twente | News United)

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.  

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget