Mogelijke doorbraak in onderzoek gewelddadige overval Enschede

Enschede – Bij de overval in 2011 op een ijzerhandelaar op de Steenweg werd meerdere malen gericht geschoten. Dankzij verbeterde forensische technieken heeft het politieonderzoek recent een impuls gekregen.

Het slachtoffer werd ‘s ochtends vroeg op 17 november 2011 belaagd door twee mannen die in elk geval een vuurwapen, een knuppel en een mes bij zich hadden.

Beide daders hebben een lichte huidskleur en zouden met een buitenlands accent hebben gesproken. Zij renden na de overval naar een gereedstaande stationwagen, die waarschijnlijk werd bestuurd door een handlanger.

Eén van de afgevuurde kogels heeft het slachtoffer geraakt en de toen 46-jarige ijzerhandelaar is ook vaak en hard geslagen met de knuppel. Hij heeft de overval overleefd, maar kampte nog lang met de gevolgen. Het mes van de daders is ter plekke achtergebleven. Door de voortschrijdende ontwikkelingen in onderzoekstechnieken heeft de politie uit sporen op het mes een DNA-profiel kunnen maken.

Deze diashow vereist JavaScript.


Ook op een portier van de auto van het slachtoffer is destijds DNA-materiaal gevonden dat waarschijnlijk van dezelfde persoon afkomstig is als dat op het mes. Behalve dat de politie op zoek is naar een DNA-match, zijn er nog vragen over het mes. Weet u wie eind 2011 over zo’n mes beschikte of waar het mogelijk gekocht of ontvreemd is, geef het door aan de politie.

Heeft u informatie over de overval, maar heeft u die niet eerder met de politie gedeeld? U kunt u als u dat wilt een vertrouwelijk gesprek voeren met iemand van het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 079 – 34 58 999.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget