VIDEO: Grote zoekactie op grens na ontsnapping gevangene in Gronau

Gronau/Enschede – De politie is vanmorgen een grote zoekactie begonnen naar een ontsnapte man uit het politiebureau in Gronau. Er werd met tientallen agenten gezocht naar de man in de omgeving van Gronau en Glanerbrug. Er hing lange tijd een politiehelikopter boven de grens.

De politie zocht met honden in de buurt van de Enschederstrasse en op meerdere plaatsen werd tijdelijk het verkeer stilgelegd. Een Poolse man ontsnapte woensdagmorgen uit het politiebureau in Gronau. De 48-jarige man werd dinsdag aangehouden na een wilde achtervolging in Duitsland. De man reed met hoge snelheid weg richting de A31. De man probeerde al spookrijdend een politievoertuig van de weg te rammen.

De man kon dinsdagmiddag ter hoogte van de afslag Gronau-Epe aangehouden worden. Tegen de man stonden twee arrestatiebevelen uit. De man bleek daanaast nog 670 dagen gevangenisstraf open te hebben staan vanwege fraude, diefstal en valsheid in geschrifte. De auto waarin hij reed bleek in Nederland gestolen te zijn.

Het signalement van de man betreft: De man is 1,82 meter lang, heeft kort donker haar en een snor. De man spreekt accentloos Duits en is gekleed in een donkere broek en een donker Nike t-shirt. Mensen die de man hebben gezien, worden verzocht direct 112 te bellen.

(foto: 112Twente | News United)