29-jarige man uit Enschede veroordeeld voor organiseren Project X2

Enschede – Voor het organiseren van een ‘Project X2’ in Enschede is een 29-jarige man uit die stad veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 15 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en bijzondere voorwaarden.

De man riep via valse Facebookaccounts, maar met bestaande namen, op tot Project X2 bij een winkelcentrum. Hij maakte zich hiermee schuldig aan opruiing, het illegale gebruik van persoonsgegevens en uitlokking tot openlijk geweld tegen goederen.

De oproep voor Project X2 leidde ertoe dat een massa mensen in de avond van 13 oktober 2017 naar het winkelcentrum in Enschede trok, waar een groep van ongeveer 150 personen massale vernielingen aanrichtte.

Daarnaast is de man schuldig aan verduistering, opzetheling, diefstallen en bedreiging. Voor die feiten en voor Project X2 moet hij schadevergoedingen betalen van in totaal zo’n 14.500 euro. Waaronder ruim 4.800 euro aan de gemeente Enschede, voor de gemaakte kosten.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget