Vermoorde Enschedeër Mellée is doodgeschoten; politie heeft veel vragen

Enschede – De 26-jarige Daan Mellée werd dinsdagmiddag 3 juli dood aangetroffen in een woning aan het Oosterveld in Enschede. Hij is omgekomen door een misdrijf. De politie heeft veel vragen rondom zijn dood.

Drugsverslaving

Het slachtoffer woonde samen met zijn vriendin. Beide kampten met een drugsverslaving, wat de nodige problemen veroorzaakte in hun relatie. Zondagavond 1 juli organiseerde het stel nog een barbecue met vrienden, aansluitend volgde een bezoek aan een Bingo café in Glane. Doordat de sfeer omsloeg en er ruzie ontstond, gingen Mellée en zijn vriendin afzonderlijk naar huis.

Molenstraat

Iets later die avond, rond middernacht, besloot het stel opnieuw samen de stad in te gaan. Ze werden door gezamenlijke vrienden thuis opgehaald, maar in de auto liep de spanning opnieuw op. Op de Molenstraat stapte Mellée met twee vrienden uit. Ze liepen naar het station. Toen ze terugkeerden bleek de auto met zijn vriendin tot ongenoegen van Daan weggereden te zijn. Hij sommeerde ze terug te keren waarna hij agressief werd tegen de bestuurder, maar ook zijn vriendin kreeg het te verduren. Nadat het uitliep op een handgemeen, vervolgen ze beide hun eigen weg.

Blauwe flat Beneluxlaan

Daan Mellée lijkt later die nacht, rond 05.00 uur, nog gezien op een fiets voor de blauwe flat aan de Beneluxlaan in de wijk Boswinkel. Vermoedelijk was hij toen in het gezelschap van een onbekende vrouw. De vrouw heeft waarschijnlijk een licht getinte huidskleur en kort, donker haar. De politie komt graag met haar in contact.

Commotie

Maandag 2 juli, rond 05.30 uur, hoorden de buren nog commotie in de woning van het stel. Op het moment dat zijn vriendin vertrok, was Daan Mellée nog in leven.

Laatste levensteken

Het laatste levensteken van Mellée was een door hem ontvangen telefoongesprek op maandagochtend 2 juli rond 10.20 uur.

Drugsdeal Amsterdam en ripdeal Rotterdam

De vrijdag voor zijn dood (29 juni) is Daan Mellée naar Amsterdam afgereisd om drugs te kopen. Er wordt onderzocht of zijn dood met deze deal te maken heeft, mogelijk is er een conflict ontstaan. Daan was bij deze afspraak in het gezelschap van een ander persoon. Wie weet precies waar Mellée deze bewuste vrijdag is geweest en met wie hij allemaal contact heeft gehad? Mogelijk is Daan Mellée ook betrokken geweest bij een ripdeal in Rotterdam en had hij bij meerdere personen schulden.

Rode Superior mountainbike

In de tuin van het slachtoffer is een rode Superior mountainbike aangetroffen. Het is onduidelijk van wie deze fiets is en hoe lang hij al in de tuin stond. Bent u de eigenaar van deze fiets of weet u wie de fiets in de tuin heeft neergezet? Laat het de politie weten.

Twee aanhoudingen

Op 12 juli is er een 36-jarige man uit Hengelo aangehouden en op 1 augustus een 35-jarige man uit Enschede. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven wel verdachten in de zaak.

Vragen

– Wie heeft Daan Mellée nog gezien in de vroege ochtend van 2 juli op de Beneluxlaan in Enschede en weet wie de onbekende vrouw is?

– Wie weet van wie de rode Superior mountainbike is?

– Wie weet meer over de drugsdeal in Amsterdam?

– Wie weet er meer over de ripdeal in Rotterdam?

– Wie weet bij wie Daan Mellée schulden had?

– Wie heeft er iets verdachts gezien op het Oosterveld in Enschede?

– Wie heeft iets van het schieten gehoord tussen maandagochtend 2 juli tien voor half elf en dinsdagmiddag 3 juli rond 17.00 uur?

– Wie weet wat de aanleiding is voor de dood van Daan?

– Wie weet wie Daan vermoord heeft?

(Bron: politie)

LEES OOK;Politie doet onderzoek naar doodsoorzaak van overleden man in woning Enschede

 

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget