Pegida demonstreert in Enschede, veel politie op de been

Enschede – Pegida Nederland heeft de gemeente gemeld op maandag 1 oktober te gaan demonstreren in de nabijheid van de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede.

De organisatie verwacht met ongeveer dertig mensen te gaan protesteren tegen de islamisering en de bouw van een moskee. Het betreft een zogenaamde ‘statische manifestatie’. Er wordt geen route door de wijk gelopen.

De organisatie heeft aangegeven tussen 20:00 en 23:00 uur ter hoogte van de Van Coeverdenstraat een podium voor sprekers, een beeldscherm, een geluidsinstallatie en een spandoek te plaatsen. Tijdens de manifestatie voeren enkele sprekers het woord en worden film- of videobeelden getoond.

In verband met deze manifestatie zullen in de Tweede Emmastraat een aantal (verkeers-) maatregelen worden genomen. Daardoor is de straat in de loop van de avond enkele uren niet of lastig bereikbaar. De Gemeente adviseert u om uw auto in de avonduren elders te parkeren. De stadsbus zal tussen 20:00 uur en 23:00 uur een iets andere route rijden.

De politie is in grote getale aanwezig in de buurt.

(foto: 112Twente | News United)

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget