Demonstratie ‘Rechts in Verzet‘ voortijdig beëindigd door politie in Enschede; Risico op de verstoring van de openbare orde werd te groot.

Enschede – De demonstratie van Rechts in Verzet (RiV) nabij de moskee aan de Atjehstraat in Enschede is op advies van de politie voortijdig beëindigd. “Het risico op verstoring van de openbare orde en de veiligheid van de mensen in de nauwe straat noopte helaas tot deze beslissing” aldus loco-burgemeester Eelco Eerenberg.

De kleinschalige demonstratie was vooraf door RiV gemeld bij de gemeente. In overleg met de organisatie is vrijdagmiddag besloten de manifestatie niet direct voor de ingang van de moskee aan de Atjehstraat te houden, maar enkele tientallen meters verderop. Ondanks deze verplaatsing ontstond zondagmiddag een situatie die door de politie als zorgwekkend werd beschreven.

Ook nadat versterking was aangevraagd door de aanwezige politiemensen nam de spanning in de nauwe straat toe en heeft loco-burgemeester Eerenberg moeten besluiten de demonstratie na ruim een halfuur te beëindigen. “Het is jammer dat het zo moet aflopen, maar het gevaar op wanordelijkheden en een onveilige situatie was te groot” aldus Eelco Eerenberg.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget