Politie treft 13-jarige met stroomstootwapen op perron in Enschede aan

Enschede – Zaterdagmiddag kregen agenten de melding dat een jongen met een stroomstootwapen op het perron van het station zou staan.

Agenten troffen een 13-jarige jongen uit Duitsland aan met stroomstootwapen gelijkend op een zaklamp. De jongen was flink onder de indruk door de opgetrommelde hoeveelheid agenten. Hij gaf aan het wapen gekocht te hebben in een winkel in Enschede.

Direct hebben de agenten de betreffende winkel doorzocht. Hier troffen zij nog twee stroomstootwapens aan. Een stroomstootwapen is een verboden ‘categorie 2’ wapen. Onder deze categorie vallen ook de vuurwapens.

De wapens zijn in beslaggenomen, de 13-jarige jongen is, in overleg met het Openbaar Ministerie, met een reprimande overgedragen aan zijn moeder. De verkoper en de eigenaar van de winkel zullen worden verhoord.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget