UPDATE: Grote brand bij bedrijf in Enschede; brandweer haalt wensambulances uit het pand

Enschede – Op woensdag 29 november is een groot deel van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede door brand verwoest. De brandweer heeft direct groot opgeschaald waardoor is voorkomen dat de brand is overgeslagen naar het achterste gedeelte van het pand.

In het gebouw waren vijf wensambulances aanwezig. De brandweer wist vier voertuigen uit het brandende pand te halen.

Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Rond 21.30 uur kreeg de brandweer een melding van brand in een bedrijfspand aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Bij aankomst sloegen de vlammen uit het pand. De eerste tankautospuit schaalde vervolgens direct groot op om snel meerdere brandweervoertuigen en mensen naar het incident te krijgen.

In het pand stonden ook vijf wensambulances. Brandweermensen wisten vier voertuigen uit het pand te halen. De vijfde kon vanwege de flinke rookverspreiding niet uit het pand gehaald worden.

Met behulp van vier tankautospuiten en twee hoogwerkers is de brand bestreden. Een groot deel van het pand is door de brand verwoest. Het achterste deel is door inzet van de brandweer behouden gebleven.

Rond 23.45 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht na verschijnen van dit bericht nog uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

In totaal zijn ongeveer 50 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De rook trok richting de wijk Wesselerbrink. De brandweer heeft metingen verricht naar gevaarlijke concentraties. In de rook zijn geen verhoogde concentraties gemeten. Wel was er sprake van stankoverlast.

Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Over de oorzaak van het ontstaan van de brand is niets bekend. Wel wordt onderzoek gedaan. De politie vraagt aan omstanders die tijdens de beginfase van de brand beelden hebben gemaakt deze aan de politie te verstrekken.

(foto: 112Twente | News United)

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook Tips of beelden? WhatsApp: 06-24684900info@112enschede.nl

Volg ons op Facebook