VIDEO: Schietpartijen Enschede gefilmd door bewakingscamera’s

https://youtu.be/j7MW7C1PbwM

Op dinsdagochtend 19 september 2017 is rond 03:15 uur op een woonhuis in de Benkoelenstraat in Enschede geschoten. Daar was op dat moment de 23-jarige bewoner beneden en boven lagen zijn vriendin en haar dochter van vijf jaar te slapen.

Bewakingsbeelden
Van die beschieting zijn bewakingsbeelden waarop te zien is hoe er met een automatisch wapen wordt geschoten. Er is te zien hoe vanuit de Meester Cornelisstraat een grijze BMW langzaam aan komt rijden. De bestuurder blijft zitten, de passagier stapt uit, met in zijn armen een groot wapen. Na het schietincident rent de schutter terug en rijdt de BMW weg richting de van Deinselaan. De 23-jarige bewoner overleeft het omdat hij in een reflex achter dit muurtje is weggedoken.

Diezelfde daders hebben een paar minuten eerder ook nog een shisha lounge beschoten in Enschede, aan de Brinkstraat. Er is op dat moment niemand binnen. Er wordt onderzocht of de kogels bij de lounge uit hetzelfde wapen komen als bij de beschieting van het woonhuis. De politie gaat er vanuit dat achter de twee beschietingen dezelfde daders zitten. Maar wat de precieze link is is nog niet duidelijk.

Beeld: Opsporing verzocht